Skallkontakt

Skallkontakt.

Du er førtito år og har kaldsvette føtter. Vekker deg selv av at du promper høyt. Det siste du gjorde før lyset ble slått på var å fortelle bartenderen hva du egentlig mener om barten hans. Den eneste som vil spoone deg er deg selv.

Du er rådvill. Du var nettopp dekadent. Du kan fortsatt erindre noe kvist- og kjerneaktig der bake ved jekslene i overkjeven, og innenfor flankene vedgår en naturlig gjæringsprosess. Sløyfen er fortsatt på, men du er naken fra livet og ned.

Hva er dette fallet fra nåde? Hvordan ble du liggende nede som en fell i mineralfattig jordsmonn? Hvilken livsløgn kan du selge deg selv nå, som kan gjenopprette din utrettelige tro på de evige vinmarkers bestialske romantikk? Kan du finne skjønnhet i også dette øyeblikk?

Ja. Du kan det. Om du har planlagt godt. Om du med det samme finurlige håndverk og omsorg som knyttet dine italienske lærlisser før gårsdagens vinbarbesøk også planlegger for dette uunngåelige øyeblikk. Om du aksepterer det du vil så i din helgs høst og gjør deg klar til grødens vrede.

1. Du må glemme dine kortreiste idealer. Du må velge importerte karbohydrater, omhyrlig riflet og saltet. Du må velge Tyrells Vinegar Crisps, og du må betale minst trettifem kroner for det selv om du sjelden bruker slike summer på noe ingen skal se deg spise. Men du skal gjøre det, for det er slik du reder.

2. og du skal skylle det ned med blandevann du egentlig ikke er helt sikker på om er mer etisk fremstilt enn Coca cola. Du skal velge deg Fentimans Cherry Cola, fordi du er førtito år og bruker sløyfer, du er i kontroll og du har planlagt for dette øyeblikket. Dette er ikke en feil du har gjort fordi du fortsatt sliter med å kjenne dine grenser. Du skal velge deg to Fentimans Cherry Cola som du skal hente i ditt eget kjøleskap med 35 minutters intervaller. Du skal servere de over fire isbiter du har kjøpt ferdig frosset på 7/11 og dandere med en kvart lime som du klemmer rundt remmen av glasset. For det er slik du ruller.

3. og du skal ikle deg bomullsstoffer og syntetiske pledd som skal omslutte deg i det du poster bilder i sosiale medier av din søndag morgen, som et menneske i kontroll over sin fremtid, som med ære møter sin skjebne, mens du ligger der slik, og dirrer med kraniet pressende mot sitt gode skinn.

-Oskar

En kommentar om “Skallkontakt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s